Author Message

<  Everything Coding  ~  ZTE MF195E orange 3G dongle no response when run "ATDT *99#"

PostPosted: Fri Jan 09, 2015 11:05 am Reply with quote
Posts: 3Joined: Fri Jan 09, 2015 10:57 am
use the below script
########################################################
# ZTE MF195

DefaultVendor = 0x19d2
DefaultProduct= 0x1580

TargetVendor = 0x19d2
TargetProduct= 0x1581

#MessageContent="5553424312345678000000000000061b000000020000000000000000000000"

MessageEndpoint= 0x01
MessageContent ="555342431849128600000000000008ff000000000000030000000000000000"

CheckSuccess=20

but print the "non EVDO Dongle detected";

Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] tty found:[1]
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] No pin be checked
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] buff:[]
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] pin_need:[1]
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] 1375 > user web
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: [3G DBG] 1443 > non EVDO Dongle detected
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: pppd 2.4.1 started by admin, uid 0
Jan 8 16:29:00 daemon notice syslog: PPPOE: Start to connect ...
Jan 8 16:29:12 local2 err chat[2305]: Failed
Jan 8 16:29:12 daemon err syslog: Connect script failed
Jan 8 16:29:12 daemon info kernel: option_close

who help me ,thank u very much


Last edited by jianwei on Wed Jan 28, 2015 4:11 am, edited 1 time in total.

Offline Profile
PostPosted: Wed Jan 14, 2015 12:10 am Reply with quote
Site AdminPosts: 6362Joined: Sat Nov 03, 2007 12:30 am
Does the mode of the dongle change? Do you get the target USB ID?

You can check with "lsusb".


Offline Profile
PostPosted: Wed Jan 28, 2015 4:09 am Reply with quote
Posts: 3Joined: Fri Jan 09, 2015 10:57 am
yes.at last i used the below script
# ZTE MF192

DefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct=0x1517

TargetVendor= 0x19d2
TargetProductList="1518,1519"

MessageContent="5553424312345678000000000000061b000000020000000000000000000000"

NeedResponse=1

CheckSuccess=20

1. mode-switch successfully
2. but run the gprs-chat,found some error when run "ATDT *99#"

# cat /var/modem_debug
rAT
OK
AT+CPIN?
+CPIN: SIM PIN

OK
ATH
OK
ATE1
OK
AT+CGDCONT=1,"IP","orangeciweb"
OK
ATDT*99#

who know the reason. thank u very much


Offline Profile
PostPosted: Wed Jan 28, 2015 6:25 pm Reply with quote
Site AdminPosts: 6362Joined: Sat Nov 03, 2007 12:30 am
Try ATD instead of ATDT.

If that does not work, you may be using the wrong port. Usually, there is more than one ttyUSB port.

If you post the full output of "sudo lsusb -v -d 19d2:1581" we can check which is the right one.


Offline Profile
PostPosted: Fri Feb 13, 2015 11:53 am Reply with quote
Posts: 3Joined: Fri Jan 09, 2015 10:57 am
ZTE 192 dongle:

when set the AT+CPIN="1234" >/dev/ttyACM0 in the gprs-chat ,return error.

who know the reason why can't set the AT+CPIN="1234" into the ZTE 192 dongle.


Thank u


Offline Profile
PostPosted: Fri Feb 13, 2015 6:51 pm Reply with quote
Site AdminPosts: 6362Joined: Sat Nov 03, 2007 12:30 am
You can try to 'escape' the quote marks:

AT+CPIN=\"1234\"


Offline Profile

Display posts from previous:  Sort by:

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Page 1 of 1
6 posts
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest
Search for:
Post new topic  Reply to topic
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum