Author Message

<  Device Information  ~  Huawei E1556 12d1:1446

PostPosted: Fri Mar 12, 2010 9:27 pm
Posts: 4Location: ParaguayJoined: Fri Mar 12, 2010 9:20 pm
USB vendor/product Id's:

ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd.

Not yet supported by the option driver in the kernel.


Offline Profile WWW
PostPosted: Fri Mar 12, 2010 9:29 pm
Posts: 4Location: ParaguayJoined: Fri Mar 12, 2010 9:20 pm
usb_modeswitch fails:

$ usb_modeswitch -v 12d1 -p 1446 --huawei-mode

Looking for default devices ...
Found default devices (1)
Accessing device 000 on bus 001 ...
Using endpoints 0x01 (out) and 0x81 (in)
Inquiring device details; driver will be detached ...
Looking for active driver ...
No driver found. Either detached before or never attached
Could not claim interface (error -1). Skipping device inquiry
Error: could not get description string "manufacturer"
Error: could not get description string "product"

Device description data (identification)
-------------------------
Manufacturer:
Product:
Serial No.: not provided
-------------------------
Sending Huawei control message ...
Error: sending Huawei control message failed (error -1). Aborting.


Offline Profile WWW
PostPosted: Fri Mar 12, 2010 9:31 pm
Posts: 4Location: ParaguayJoined: Fri Mar 12, 2010 9:20 pm
usb_modeswitch fails:

$ usb_modeswitch -v 12d1 -p 1446 --huawei-mode

Looking for default devices ...
Found default devices (1)
Accessing device 000 on bus 001 ...
Using endpoints 0x01 (out) and 0x81 (in)
Inquiring device details; driver will be detached ...
Looking for active driver ...
No driver found. Either detached before or never attached
Could not claim interface (error -1). Skipping device inquiry
Error: could not get description string "manufacturer"
Error: could not get description string "product"

Device description data (identification)
-------------------------
Manufacturer:
Product:
Serial No.: not provided
-------------------------
Sending Huawei control message ...
Error: sending Huawei control message failed (error -1). Aborting.


Offline Profile WWW
PostPosted: Fri Mar 12, 2010 10:25 pm
Posts: 4Location: ParaguayJoined: Fri Mar 12, 2010 9:20 pm
I got the modeswitch to work with usb-modeswitch 1.1, after uncommentin the E1550 section in /etc/usb-modeswitch.conf.


Offline Profile WWW
PostPosted: Fri Mar 12, 2010 10:33 pm
Site AdminPosts: 4706Joined: Sat Nov 03, 2007 12:30 am
Did the automatic switch not work for you?
If so, check if you have a rule file "60-modem-modeswitch" or similar in /lib/udev/rules.d.
Edit it and put a comment sign at the start of the line with "12d1" and "1446" (it might be the last one). Then reinstall the usb_modeswitch files ("make install").


Offline Profile

Display posts from previous:  Sort by:

All times are UTC + 1 hour [ DST ]
Page 1 of 1
5 posts
Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests
Search for:
Post new topic  Reply to topic
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum