Search found 7 matches

by Chan
Sat Jan 14, 2012 4:03 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

Josh, You are a Genius !! I am replying to you using my newly configured ZTE MF180 Sick, ( usb-modeswitched ). OK, I will not get too elated too soon, but it is working now. I will need to closedown and restart a few times, and make sure that wvdial starts from boot. So, its a big THANK YOU from me,...
by Chan
Sat Jan 14, 2012 12:26 am
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

Yes, I have tried that. But the resolv.conf file that I have, states that it is generated automatically by netconfig. So I think any code that I enter into it , is simply being overwritten. here is a copy of what I have now: ### /etc/resolv.conf file autogenerated by netconfig! # # Before you change...
by Chan
Fri Jan 13, 2012 6:12 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

Hi Josh, and thank you for your reply. My dialing works, I think, and ppp0 gives me some addresses. Here is what my wvdial dialogue looks like: # wvdial bob -->wvDial: Internet dialer version 1.60 -->Cannot get information for serial port -->Initialising modem -->Sending ATZ ATZ OK -->Sending AT+CGD...
by Chan
Fri Jan 13, 2012 12:39 am
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

I have managed to script a wvdial which appears to work - almost. I cannot get a connection even though the modem gets a carrier, and starts ppp etc. It gets as far as " -->Script /etc/ppp/ip-up run successful " but then gets a message "DNS Failure - No Nameserver found." and that's me stuck. I cann...
by Chan
Mon Jan 09, 2012 6:05 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

Thanks Josh, I can see the /dev/gsmmodem that you refer to as a convenience symlink. what is a "convenience symlink" and how do I use it ? However, if I cannot get it to work I am minded to try using wvdial, as I have seen a copy of this on another post using the ZTE 190 stick for O2 Maybe I can ada...
by Chan
Wed Dec 28, 2011 5:48 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

Thanks Josh, I have downloaded and installed the 1.2.1 version, as well as the libusb 0.1.12 When I installed the libsub, I was indicated that their was a problem building the SGML documentation. ( I am running Suse 11.4 / KDE 4.6) I don't know if this is critical. I think everything went Ok but I c...
by Chan
Tue Dec 27, 2011 5:41 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )
Replies: 12
Views: 9166

ZTE MF180 ( Bob - A1 Austria )

I have been trying to get this device to work on my Suse Linux 2.6.36.1 I have downloaded usb-modeswitch-1.2.0 and also the ...-data-20111023 .tar files and extracted them into my /tmp/ directory. I also downloaded libusb. When I try to # make install the usb-modeswitch-1.2.0 files I get an error me...