Search found 10 matches

by bjoern.hoefer
Sat Jan 07, 2012 2:00 am
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF652 HUSP+USB Modem
Replies: 15
Views: 17542

Pretty strange behavoir here *g* when i shut down the router, plug in the ZTE and then boot i'll get: Jan 6 22:17:11 OpenWrt user.notice kernel: scsi 0:0:0:0: CD-ROM ZTE Datacard CD-ROM 0001 PQ: 0 ANSI: 0 Jan 6 22:17:11 OpenWrt user.notice kernel: scsi 0:0:0:1: Direct-Access ZTE Storage 0001 PQ: 0 A...
by bjoern.hoefer
Fri Jan 06, 2012 11:15 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF652 HUSP+USB Modem
Replies: 15
Views: 17542

My Stick maybe branded from my internet provider - drei.at (Hutchinson)

Maybe this is why i get a different IDs...
by bjoern.hoefer
Fri Jan 06, 2012 7:26 pm
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

Concept proofed! Workflow with newled installed firmware (according to the manual: http://wiki.openwrt.org/doc/recipes/3gdongle) opkg update opkg install kmod-usb2 kmod-usb-serial-option usb-modeswitch usb-modeswitch-data kmod-usb-storage usbutils luci-proto-3g edit /etc/config/network for your need...
by bjoern.hoefer
Fri Jan 06, 2012 12:05 am
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

Found a pretty simple (but I think also dirty) solution/workaround without creating a script for all the steps... i Just added on line to the /etc/hotplug.d/usb/20-modeswitch config file: The original file looks like: #!/bin/sh local uVid uPid uMa uPr uSe local sVe sMo sRe local modeswitch="/usr/bin...
by bjoern.hoefer
Thu Jan 05, 2012 8:31 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF652 HUSP+USB Modem
Replies: 15
Views: 17542

proud to be mentioned as a contributor *g*

A much more better feeling than paying cash for software or ideas ;-)

And this with only 7 tries...
by bjoern.hoefer
Thu Jan 05, 2012 5:33 pm
Forum: Device Information
Topic: ZTE MF652 HUSP+USB Modem
Replies: 15
Views: 17542

Working config for my MF652:

DefaultVendor= 0x19d2
DefaultProduct=0x1520

TargetVendor=0x19d2
TargetProduct=0x0142

MessageContent="5553424312345679000000000000061b000000020000000000000000000000"

NeedResponse=1

Tested on OpenWRT 10.03.1-RC6 Backfire on a Netgear WNDR-3700-100PES
by bjoern.hoefer
Thu Jan 05, 2012 10:41 am
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

Saw this thread a few days ago. Tried a few minute to apply the config mentioned in the thread. Does'nt work for my stick - also i've got different USB-IDs... Bus 001 Device 006: ID 19d2:1520 ONDA Communication S.p.A. If alle the ZTE Messages won't work, I'll make a USB-Dump and post the link to it ...
by bjoern.hoefer
Wed Jan 04, 2012 11:20 pm
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

works like a charm... Speed-Result: http://www.speedtest.net/result/1686774618.png - quiet OK i've currently writing this post "via" openwrt connecting through the D-Link USB Modem. Thank you a lot. Next approach: creating a script that automates all the steps - which i will post here, so that the s...
by bjoern.hoefer
Tue Jan 03, 2012 8:17 pm
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

I've made a few steps in the right way - I think.... after changing the file /etc/modules.d/60-usb-serial to usbserial vendor=0x7d1 product=0x7e11 option and installing kmod-usb-storage - 2.6.32.27-1 i'm getting rid of some "errors" in in logread/dmesg and get some ttyUSB devices If I unplug the usb...
by bjoern.hoefer
Tue Jan 03, 2012 12:03 am
Forum: Setup Discussion
Topic: D-Link DWL 156 A.3
Replies: 11
Views: 17241

D-Link DWL 156 A.3

Hi, i've got a strange behavior with my D-Link DWL-156 Revision 3. My setting: Netgear WNDR3700v2 OpenWRT Backfire - 10.03.1-RC6, r28680 Packages installed: kmod-usb-acm - 2.6.32.27-1 kmod-usb-core - 2.6.32.27-1 kmod-usb-ohci - 2.6.32.27-1 kmod-usb-serial - 2.6.32.27-1 kmod-usb-serial-option - 2.6.3...