Batteries included
Post Reply
grahamerica
Posts: 1
Joined: Mon Jan 13, 2020 4:42 am

Stuck on "setup modem"

Post by grahamerica » Mon Jan 13, 2020 5:27 am

Hi there,

I haven't been able to find a solution on the forum, but see similar USB logs posted in a couple other threads. I'm running ppp widget 3 on an Odroid, using a Quectel EC25A modem with this shield via usb: https://sixfab.com/product/raspberry-pi ... shield-v2/.

The text on the widget stays stuck on "setup modem" and the usb logs read:

Device manufacturer string: HardKernel Co., Ltd.
Total RAM: 1801 MB. Available RAM: 1178 MB

New device on /dev/bus/usb/001/013
Class of interface 0 is 0xFF
Looking at USB device 2c7c:0125 with class 255
Device top dir: /sys/bus/usb/devices/1-1.2, active cfg: 1
Active configuration ID: 1
Device layout (config 1) - cl:ef sc:02 pr:01
if:0 as:0 - cl:ff sc:ff pr:ff - bi:81 bo:01
if:1 as:0 - cl:ff sc:00 pr:00 - ir:83 bi:82 bo:02
if:2 as:0 - cl:ff sc:00 pr:00 - ir:85 bi:84 bo:03
if:3 as:0 - cl:ff sc:00 pr:00 - ir:87 bi:86 bo:04
if:4 as:0 - cl:ff sc:ff pr:ff - ir:89 bi:88 bo:05
The table says these values define a QMI port

Found 4 serial ports(0, 1, 2, 3)
Opening port type QMI (interface 4)
No MAC descriptor found, use made-up MAC

The PPP logs are empty. Any help would be greatly appreciated!

Josh
Site Admin
Posts: 6556
Joined: Sat Nov 03, 2007 12:30 am

Re: Stuck on "setup modem"

Post by Josh » Wed Jan 15, 2020 9:20 am

That's unusual. There should be at least a sign of an attempt to talk to the modem in the PPP log.

A few ideas:

- Can it be an issue about insufficient power supply?

- Is there any other system software that may try to use the modem?

I suggest using a command shell access and trying to find out if there are any suspicious notifications in the "dmesg" and "logcat" outputs.

Post Reply